Tribina Mentalno zdravlje u Srbiji

By 20 Septembra, 2023Novosti

Radujemo se da vas pozovemo na prvi događaj u okviru PIN dana mentalnog zdravlja!

Javna tribina “Mentalno zdravlje u Srbiji” biće održana u sredu, 27. septembra od 17 do 19 časova, u glavnom holu Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Tribinom ćemo zaokružiti projekat “Javnim zagovaranjem do veće dostupnosti besplatnih usluga u zajednici i bolje brige o mentalnom zdravlju” i kampanju “Svako od nas ima pravo na mentalno zdravlje”.

Tokom tribine, osvrnućemo se i na zaključke proteklih PIN dana mentalnog zdravlja u vezi sa tim šta treba da bude unapređeno u okviru sistema brige o mentalnom zdravlju stanovništva u našoj zemlji. Razgovaraćemo i o tome:

Šta je od toga urađeno?

Da li je unapređen zakonski okvir?

Da li je psihološka podrška više dostupna u odnosu na pre godinu dana?

Šta dalje?

Govornici na događaju će biti:

dr Maša Vukčević Marković, naučna saradnica pri Odeljenju za psihologiju, Filozofski fakultet u Beogradu, direktorka PIN- Psychosocial Innovation Network

Ivana Joksimović, pomoćnica ministra pri Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog

prim. dr Periša Simonović, pomoćnik direktora pri Institutu za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović BATUT”

prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović, profesorka pri Odeljenju za psihologiju, Filozofski fakultet u Beogradu; predsednica Društva psihologa Srbije

dr Jovanka Petrović, v.d. direktorka Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“

Irena Stojadinović, istraživačica pri Odeljenje za psihologiju, Filozofski fakultet u Beogradu; programska koordinatorka PIN- Psychosocial Innovation Network

Milica Kezić Marčić, koordinatorka programa javnih politika pri Trag fondaciji

Svakome od nas je mentalno zdravlje važno – zato dođite da zajedno razgovaramo o tome kako možemo da budemo bolje i budemo bolji!

 

Prijave za događaj se vrše putem linka https://forms.gle/bth6wTW8rffJVprF6, a čak i ukoliko se ne prijavite, slobodno dođite na tribinu – ulaz je otvoren za sve.

 

Vidimo se na Filozofskom fakultetu u sredu, 27. septembra!

 

.   .   .

 

Projekat „Javnim zagovaranjem do veće dostupnosti besplatnih usluga u zajednici i bolje brige o mentalnom zdravlju“ realizuje se u okviru programa podrške javnom zagovaranju #PokretPolet, koji Trag fondacija sprovodi uz finansijsku podršku Evropske unije, u partnerstvu sa Centrom za socijalnu politiku i u saradnji sa Koalicijom za razvoj solidarne ekonomije – KoRSE.

#EUzaTEBE #PokretPolet

Author pin

More posts by pin