Poziv za volontere

By 19 Decembra, 2022Novosti

PIN – Psychosocial Innovation Network poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće u treningu za mlade na projektu „Building Inclusive Societies“ koji sprovodimo u okviru ERASMUS+ programa.

Projekat je usmeren na angažovanje mladih i njihovo aktivno uključivanje u teme koje se tiču njihovih lokalnih zajednica sa ciljem povećanja tolerancije, interkulturne senzitivnosti, društvene kohezije i smanjenja ksenofobije u društvu. Trening je namenjen mladima kao grupi koja je jedan od najznačajnijih pokretača društvenih promena u svakoj zajednici.

Trening za mlade će se održati od 04. do 13. februara 2023. godine u Aveiru u Portugalu pod pokroviteljstvom organizacije Agora Aveiro (8 dana treninga i dva dana puta). U treningu će učestvovati ukupno 20 učesnika iz 4 evropske zemlje (Potugal, Hrvatska, Srbija i Nemačka) i biće sproveden na engleskom jeziku. Od učesnika će se očekivati da nakon osmodnevnog treninga steknu veštine sprovođenja aktivnosti u zajednici sa ciljem organizovanja jednog događaja u zajednici sa izbeglicama i lokalnom populacijom u periodu mart-april 2023. godine. Sprovođenje aktivnosti će biti podržano od strane PIN-a. ERASMUS+ program obezbeđuje troškove prevoza, smeštaja i hrane u periodu trajanja treninga. Više o samom treningu možete pogledati ovde: https://biserasmus.wordpress.com/

Volonterski angažman obuhvata:

  • Aktivno učešće na treningu u Portugalu 04-13.02.2023. godine
  • Osmišljavanje integracijske aktivnosti / događaja u zajednici za lokalnu populaciju i izbeglice u Srbiji
  • Redovna komunikacija sa PIN-ovim psihologom, prisustvo na sastancima po potrebi
  • Aktivno učešće u sprovođenju integracijske aktivnosti / događaja u zajednici za lokalnu populaciju i izbeglice u Srbiji u periodu mart-april 2023

Ukoliko ste zainteresovani, možete poslati CV i motivaciono pismo na email adresu sapic@psychosocialinnovation.net do 25. decembra 2022. godine.

Author pin

More posts by pin