PIN- informacije o COVID 19 za izbeglice u Srbiji

By 24 Marta, 2020Novosti

U ovome smo svi zajedno.

Epidemiološka situacija u Srbiji zahteva uvođenje različitih mera za suzbijanje pandemije kojih je ključno da se pridržavamo svi. Zbog toga je PIN otvorio stranicu na kojoj se oni koji ne razumeju srpski jezik mogu informisati o aktuelanoj situaciju u vezi sa COVID19, kao i merama koje se uvode: https://www.facebook.com/covid19infoforrefugees/

Zašto je to važno?
Iz perspektive javnog zdravlja nema razlike između srpskih državljana, izbeglica, migranata ili turista. Svi koji se danas nalaze na teritoriji naše zemlje su pod istim rizikom da obole i budu prenosioci koronavirusa. Stoga je važno da svi budemo tačno i prevovremeno obavešteni o tome koje mere se uvode i kakva je situacija u zemlji. Zato je neophodno da informacije budu dostupne na različitim jezicima.

Kako možeš da pomogneš?
Ako govoriš neki od stranih jezika i zeliš da pomogneš oko prevođenja informacija, javi nam se. Ako poznaješ nekog kome informacije na srpskom nisu dovoljne, uputi ga na stranicu. Ako bineš za zdravlje sebe, svoje porodice, prijatelja i komšija – ostani kod kuće; pozovi telefonom baku i deku – i njima je dosadno, a sigurno imaju neku dobru priču i iskutvo u snaženju u ranijim teskim situacijama; pruži podršku prijateljima kojima ovo teško pada i zamoli ih da ostnu kod kuće; ne ustručavaj se da potražiš pomoć – u ovome smo svi zajedno.

Author pin

More posts by pin