Peta godina zajedničkog zalaganja za unapređenje mentalnog zdravlja izbeglica

By 21 Oktobra, 2020Novosti

Povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja, prošle nedelje smo organizovali okrugli sto na kom smo govorili o unapređenju zaštite mentalnog zdravlja izbeglica u Srbiji, i onome šta je u prethodnih pet godina urađeno u ovoj oblasti.

Ovom prilikom predstavljen je rad Radne grupe za zaštitu i unapređenje mentalnog zdravlja izbeglica, mnogobrojni ostvareni rezultati i dalji planovi, kao i rezultati istraživanja o mentalnom zdravlju izbeglica.

Želeli bismo da se zahvalimo svim saradnicima, i na učešću na našem okruglom stolu, ali pre svega na sjajnoj saradnji i podršci tokom prethodnih pet godina, i zajedničkom zalaganju za unapređenje mentalnog zdravlja izbeglica. Nastavljamo dalje punom parom!

Veliko hvala i UNHCR Serbia, koji podržava PIN u pružanju usluga mentalnog zdravlja izbeglicama, kao i kontinuirano sprovođenje istraživanja koje nam omogućava empirijski utemeljenu praksu i praćenje trendova u pogledu mentalnog zdravlja izbeglica.

Takođe, hvala i Open Society FoundationFondacija za otvoreno društvo Srbija i Svetska Zdravstvena Organizacija koji podržavaju rad Radne grupe za zaštitu mentalnog zdravlja izbeglica.

Комесеријат за избеглице и миграције Републике Србије, Ministarstvo za rad, Zapošljavanje, Boračka i Socijalna Pitanja, Ministarstvo Zdravlja, Institut za javno zdravlje Srbije, Institut Za Mentalno Zdravlje, Gradski Centar Za Socijalni Rad U Beogradu, UNHCR Serbia, Svetska Zdravstvena Organizacija, Open Society Foundation Serbia / Fondacija za otvoreno društvo Srbija, IOM Serbia, Danish Refugee Council, Indigo, Grupa 484, UNICEF Srbija, Caritas Srbije, Jesuit Refugee Service Serbia, Beogradski centar za ljudska prava|BCHR, A11 – Inicijativa za ekonomska i socijalna prava, Save the Children in North West Balkans, IDEAS, Crveni krst Srbije / Red Cross of Serbia, Info Park, NVO Atina, Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima, Refugee Aid Serbia, The Workshop: Belgrade, Institut za psihologiju, Oxfam in South East Europe, UNFPA Serbia

Author pin

More posts by pin