Mentalno zdravlje osoba u situaciji beskućništva

By 22 Septembra, 2022Novosti

U petak 23.09.2022, od 13 do 15 časova, u svečanoj sali Crvenog krsta Srbije, povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja, u saradnji sa Crvenim krstom Srbije, PIN organizuje okrugli sto u okviru kog ćemo predstaviti rezultate prvog istraživanja o mentalnom zdravlju osoba u situaciji beskućništva. Istraživanje je sprovedeno u okviru projekta Beogradske otvorene škole “Dijalog promena”, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Govorićemo i o značaju dostupnosti besplatnih usluga zaštite mentalnog zdravlja za osobe u situaciji beskućništva koje PIN pruža u saradnji sa ADRA Srbija, i biće predstavljen Informator za osobe koje žive bez krova nad glavom koji svake godine priprema Crveni krst Palilula.

Govornici:

  • Angelina Ivanović, projektna koordinatorka, Beogradska otvorena škola
  • Dejana Topisirović, stručna saradnica, Crveni krst Palilula
  • Milica Jocić, stručna saradnica za rad sa osobama u situaciji beskućništva, ADRA Srbija
  • Kristina Jadranović, Odeljenje za psihologiju, Filozofski fakultet, Univerzitet u Beogradu
  • Irena Stanković, psihološkinja, PIN
  • dr Maša Vukčević Marković, Odeljenje za psihologiju, Filozofski fakultet, Univerzitet u Beogradu; PIN

Okrugli sto „Mentalno zdravlje osoba u situaciji beskućništva” predstavlja samo jedan od događaja koje PIN organizuje tokom septembra i oktobra 2022. godine u okviru PIN dana mentalnog zdravlja.

Okrugli sto se održava u okviru II Beogradskog festivala mentalnog zdravlja koji organizuje Pokret za mentalno zdravlje. Celokupan program festivala možete pogledati ovde.

Ilustracije: @korac_nikola

Author pin

More posts by pin