“Zajedno-mladi iz lokalne zajednice za izbeglice”

By 10 Decembra, 2019Novosti

Zadovoljstvo nam je da vam prenesemo deo sjajne atmosfere sa konferencije za učenike pod nazivom “Zajedno-mladi iz lokalne zajednice za izbeglice”, koju su organizovali PIN i Njuz.net. Tokom konferencije, učenici iz pet škola i mladi iz izbegličke populacije predstavili su svoje ideje na temu uloga koje lokalne zajednice mogu imati u pružanju podrške izbeglicama, kao i predloge u vezi sa suzbijanjem predrasuda prema izbegličkoj populaciji. Ovom konferencijom obeležili smo završetak projekta „Zajedno – Uključivanje lokalnih zajednica u podsticanje međukulturalne socijalne kohezije“ realizovanog u saradnji sa Oxfam Italia i kroz Podršku Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji.
Učenici su pokazali veliku empatiju, motivisanost i spremnost za podršku vršnjacima iz izbegličke zajednice. Uživali smo u njihovim izlaganjima i jedva čekamo da izrečeno vidimo na delu!

Veliko hvala Oxfam Italia, Podršci Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji, Njuz.net-u, Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbije, Australijskoj ambasadi, OS Jovan Ristic, Tehničko-poljoprivrednoj školi Sjenica, Zemunskoj gimnaziji, Srednjoj Ekonomskoj školi Sombor, Politehničkoj školi Subotica, reditelju filma “Zajedno”- Aleksandaru Sanićaninu, Jeleni Jaćimović na predivnom dizajnu i ilustracijama promo materijala, Impact Hub-u Belgrad, mladom Karoxu na izuzetnom govoru, kao i svim gostima koji su prisustvovali događaju.

Author pin

More posts by pin